Garcinia Cambogia – skuteczny spalacz tłuszczu

 

Garcinia Cambogia (Garcinia kambodżańska)

jest rośliną, z której owoców wytwarza się najbardziej popularne suplementy diety wspomagające odchudzanie. Zażywanie preparatów z ekstraktem z tej rośliny powoduje powstanie uczucia sytości i hamuje apetyt, a także przyspiesza metabolizm.

A co więcej – ich przyjmowanie jest całkowicie bezpieczne.

Czym jest Garcinia Cambogia?

Garcinia Cambogia to roślina występująca w południwo-wschodniej Azji. Znana jest również pod nazwami Malabar tamarind, Brindal Berry, Gambooge i Vrikshamla. Jej owoce są żółte i dyniowate. Od tysięcy lat są one traktowane jako przyprawa a w medycynie naturalnej, jako ważny składnik wielu leków. W medycynie hinduskiej przypisuje się owocom właściwości leczenia reumatyzmu, wielu przypadłości związanych z układem pokarmowym a także przypisuje się im właściwości wzmacniania mięśnia sercowego. W dodatku owoce te są jezdnym z najcenniejszych ziół w walce z nadwagą.

Koniecznie kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o wszystkich naszych akcjach, promocjach, wyzwaniach:

 

Ekstrakt z Garcinia Cambogia na odchudzanie

W owocach Garcinia Cambogia jest bardzo duże stężenie kwasu hydroksyoctowego (HCA), który działa odpowiednio na metabolizm tłuszczów, zmniejsza apetyt oraz poziom cholesterolu we krwi. Zainteresowanie Garcinia Cambogia rozbudziły wyniki badań, które wykazały wysokie stężenie kwasu hydroksyoctowego. HCA hamuje lipogeneze czyli syntezę tłuszczu z węglowodanów i białek, co sprawia, że powstawanie tkanki tłuszczowej zostaje ograniczone. HCA zmniejsza również łaknienie poprzez zwiększenie zasobów glikogenu w mięśniach, co organizm odbiera jako objaw sytości.

Czym jest kwas hydroksyoctowy (HCA)?

Dzięki wspomnianym badaniom wiadome jest, że po wprowadzeniu HCA do diety pacjentów z nadwagą, masa ich ciała zaczęła znacząco spadać, średnio o 1,5 kg tygodniowo. Przy tym nie ograniczano spożycia pokarmu ani też nie wprowadzano ćwiczeń fizycznych. To dlatego, dziś HCA jest głównym składnikiem suplementów na odchudzanie, które mają potwierdzoną skuteczność. Działanie HCA polega na blokowaniu enzymu ATP – Citrat-Oxalacetat-Lyase, który jest kluczowy w procesie metabolizmu tłuszczu, ponieważ jest niezbędny by węglowodany organizm przemienił na tkankę tłuszczową. HCA pobudza również aktywność receptora LDL występującego w komórkach wątroby, a odpowiedzialnego za usuwanie złego cholesterolu z organizmu. Nie powodując utraty łaknienia, wspiera naturalne procesy zachodzące w organizmie, sprawiając, że następuje widoczna redukcja tkanki tłuszczowej.

Owoce Garcinia cambogia wspomagają również usuwanie „złego” cholesterolu LDL z organizmu. Zawierają fosfor, wapń, żelazo, tiaminę, ryboflawinę oraz niacynę. Niacyna, czyli witamina B3, bierze udział w syntezie oraz rozkładzie kwasów tłuszczowych, węglowodanów i aminokwasów, a także wspomaga uwalnianie energii. Hamuje ponadto toksyczne skutki przyjmowania leków oraz korzystnie wpływa na układ nerwowy. Tiamina, czyli witamina B1, uczestniczy w przemianie węglowodanów, przyśpiesza gojenie się ran oraz działa przeciwbólowo. Prawidłowe funkcjonowanie błon śluzówki przewodu pokarmowego, naczyń krwionośnych i skóry zapewnia ryboflawina. Wyciąg z Garcinia cambogia jest bezpiecznym środkiem wspomagającym odchudzanie, gdyż nie wchodzi w interakcje z lekami oraz nie wykazuje efektów ubocznych.

Badania kliniczne

Przeprowadzone badania kliniczne wykazały, że preparaty z garcinii zwiększają poziom serotoniny w organizmie, a co za tym idzie, skutecznie hamują apetyt. Badania potwierdziły również, iż kwas hydroksycytrynowy pobudza metabolizm tłuszczów oraz może być stosowany bez obaw przez osoby z podwyższonym stężeniem cholesterolu.

Składniki i właściwości zdrowotne

Do najbardziej aktywnych składników garcinii można zaliczyć kwas hydroksycytrynowy (HCA), który pozyskuje się ze skórki owoców. Przyśpiesza on metabolizm (powoduje szybsze spalanie tłuszczów i węglowodanów), daje uczucie sytości oraz spowalnia uczucie łaknienia (poprzez zwiększenie ilości glikogenu w mięśniach). Badania wykazały, iż wprowadzenie do diety produktów zawierających kwas hydroksycytrynowy powoduje utratę masy ciała (około pół kilograma na tydzień).

Owoce [I]Garcinia cambogia[/I] wspomagają również usuwanie „złego” cholesterolu LDL z organizmu. Zawierają fosfor, wapń, żelazo, tiaminę, ryboflawinę oraz niacynę. Niacyna, czyli witamina B3, bierze udział w syntezie oraz rozkładzie kwasów tłuszczowych, węglowodanów i aminokwasów, a także wspomaga uwalnianie energii. Hamuje ponadto toksyczne skutki przyjmowania leków oraz korzystnie wpływa na układ nerwowy. Tiamina, czyli witamina B1, uczestniczy w przemianie węglowodanów, przyśpiesza gojenie się ran oraz działa przeciwbólowo. Prawidłowe funkcjonowanie błon śluzówki przewodu pokarmowego, naczyń krwionośnych i skóry zapewnia ryboflawina. Wyciąg z Garcinia cambogia jest bezpiecznym środkiem wspomagającym odchudzanie, gdyż nie wchodzi w interakcje z lekami oraz nie wykazuje efektów ubocznych.

Garcinia Cambogia w kapsułkach kupisz:

Forever Garcinia Plus®

lub w zestawie oczyszczająco-odchudzającym:

CLEAN 9 – zestaw oczyszczająco-odchudzający

Źródła:
www.e-odchudzanie.com.pl/garcinia-cambogia.html/
www.poradnia.pl/garcinia-cambogia-skuteczny-spalacz-tluszczu.html

About the author: Admin

You must be logged in to post a comment.